Duiken

Sharm el Sheikh is wereldberoemd om de fantastische duiklocaties die de stad te bieden heeft. Deze zijn soms langs de kust en direct bereikbaar. De mooiste locaties hebben we links in het menu voor u beschreven.

Ras Mohammed

Dit is de mooiste plek om duiken te maken in het noordelijke gedeelte van Sinaï. Het rif staat bekend om de ongelooflijk steile wanden die op 1m diepte beginnen en daarna recht de diepte in lopen. De duikstek is voornamelijk voor ervaren duikers aangezien de stroming erg sterk maar ook erg onvoorstelbaar kan zijn! Wanneer u in de gelegenheid bent is het absoluut een aanrader om deze duikstek aan te doen. Dit in het bijzonder vanaf halverwege juni tot halverwege augustus, vanaf dit moment zijn er grote scholen (soms wel duizenden) vissen die gaan paren in de diepte onder u of om u heen.

Ras Cathy

Ras Cathy is een geschikt rif voor zowel beginnende als ervaren duikers. Het begint erg ondiep zonder sterke stromingen wat het ideaal maakt om aan de bouyancy te werken en eventueel het lood om het lichaam goed op z’n plaats te brengen en tevens kijken of het voldoende is. Ook wordt het ondiepe gedeelte veel gebruikt om veiligheidsstops te maken na een lange en/of diepe duik. In het ondiepe gedeelte komt het koraal tot op een paar meter na net niet tot de oppervlakte. Wel is dit koraal heel leuk om te duiken in verband met de grote hoeveelheid leven dat er tussen zit.

Een stukje verderop gaat het rif geleidelijk met een hoek van ongeveer 45 graden de diepte in. Let op wanneer u de diepte in gaat: er kunnen sterkere stromingen komen, houdt dus altijd en regelmatig uw luchtvoorraad goed in de gaten.

Sharks Bay

Sharks Bay is een van de weinige plaatsen in Sharm el Sheikh waar kantduiken mogelijk is. Het is een zeer eenvoudig makkelijk te bereiken duikstek en een ideale plaats om het water in te gaan. De bodem loopt zeer geleidelijk af naar de diepte. Wanneer je bijvoorbeeld een diepduik specialty zou willen doen, is er ook nog een wand die op 18 meter begint en de diepte in loopt. Wanneer je een lekker rustige duik wilt doen of duiken maken voor een opleiding is dit een perfecte plek!

Scroll naar boven