Blue desert

Het meest bijzondere aan de Blue Desert (Blauwe Woestijn) zijn niet de blauw geschilderde rotsen in het zand, maar de hele locatie opzich met als achtergrond de legendarische blauwe lucht van de Sinai woestijn. Massieve granieten sculpturen en gouden rotsen bedekken de woestijnbodem met tussendoor roze bloemen die hun kop net boven de zandbodem uitsteken. De Blue Desert is een zeer geschikte plek om te klimen, foto’s te maken en lekker weg te zijn van alle drukte om u heen.

In 1980 kwam de Belgische kunstenaar Jean Verame naar de Sinai om een vredeslijn te schilderen. Met de toestemming van Anwar Sadat en flinke hoeveelheid verf van de UN, heeft de kunstenaar het voor elkaar gekregen om 6 km van de Sinai te verven. Een jaar later werd het gedeelte tussen Dahab en het St. Catharina klooster de Blue Desert genoemd.

De locatie van de Blue Desert ligt tussen Dahab en het St. Catharina klooster en is vrij eenvoudig in één dag te bezichtigen. Het is wel aan te raden deze tocht met een gids te doen, deze kan u flink wat extra informatie verschaffen over de bijzondere plek.

Scroll naar boven