Ein Umm Ahmed

Één van de mooiste locaties in the Sinai woestijn is Ein Umm Ahmed. Vertaald vanuit het Arabisch betekend dit “Lente van de moeder van Ahmed”.

Deze oase is zeer beroemd vanwege het vele leven dat er is. U zult uw ogen uitkijken wanneer u de fruit bomen, olijven bomen, fijgen en dadels ziet groeien. Er zijn complete groentetuinen aangelegd waar verse tomaten, basilicum en mint groeien allemaal door het water dat in deze oase stroomt. Er is een grote verscheidenheid aan flora, fauna en vogels. Het water dat er te vinden is, is een leuke verfrissing voor de toeristen die het warm krijgen en wat afkoeling zoeken.

De oase van Ein Umm Ahmed is bewoond door locale bedoeinen, die het altijd erg leuk vinden om in contact te komen met de toeristen die langskomen. Zij zullen u uitnodigen voor een kop thee en geven vaak een rondleiding door deze schitterende locatie. Ook zullen zij proberen wat locale spullen te verkopen.

Het is aan te raden om deze trip met gids te boeken aangezien deze flink wat extra informatie kan verstrekken en ook de leuke plekjes weet waar u absoluut overheen zult kijken.

Scroll naar boven