Diarree

Echt een fijn onderwerp is dit niet wanneer je veel zin hebt en leuke informatie zoekt over Egypte. Wij denken echter wel dat dit een redelijk noodzakelijk onderwerp is wanneer u die kant op gaat of van plan bent om naartoe te gaan.

Door de extreem warme temperaturen die wij Nederlanders en Belgen helemaal niet gewend zijn kunnen wij al snel last van diarree krijgen. Let er altijd op om veel water (uit flessen) te drinken! Dit is een heel belangrijk punt. Denk er ook om dit niet al te koud te drinken. Pas ook op met alcohol, dit maakt de kans op diarree alleen maar groter.

Hier in Nederland kunt u een aantal middelen gewoon bij de drogist/apotheek kopen. Zij weten precies wat het best hiervoor geschikt is. In Egypte kunt u in de drogist vragen naar het middel “Antinal”, dit kost tussen de 4 en 10 LE. Dit is voor westerse begrippen echt een paardenmiddel maar werkt volgens veel mensen heel goed! Hou er wel rekening mee dat dit medicijn een antibiotica is, dat inhoudt, dat dit wel gevolgen kan hebben. Zo kan bijvoorbeeld de anti-conceptiepil niet meer betrouwbaar zijn en ook andere medicijnen kunnen minder betrouwbaar zijn. Sommige mensen kunnen ook niet goed tegen antibiotica, maar dat zullen ze zelf moeten weten.

Laat u hierdoor niet afschrikken. Het diarree probleem (vloek van de farao) komt lang niet bij iedereen voor. De één is er veel meer gevoelig voor dan de ander. Maar u kunt hier maar beter op voorbereid zijn!

Scroll naar boven