Geld & Banken

Het officiële geld in Egypte is de Pond. Deze is hier overal afgekort met “LE”, en “gineh” genoemd in het Arabisch. Iedere Pond bestaat weer uit 100 Piaster. De globale prijs van één Euro is ongeveer 7 tot 8 Pond. Dit is op het moment van de laatste update (juli 2004), op het moment dat u dit nu leest kan het weer volledig anders zijn. Controleer daarom dus altijd de waarde van het geld voordat u ergens gaat wisselen!

Op veel plaatsen in Egypte kunt u gewoon pinnen. Met name in de bekendere Egyptische steden (Hurghada, Sharm el Sheikh, Cairo, Luxor, etc…) is het geen enkel probleem om te pinnen. In de meeste grotere hotels hebben ze een pin automaat en ook op straat zijn net als in Nederland/België pinautomaten genoeg te vinden. Vraag er anders even om bij de receptie van uw hotel, zij kunnen u zeker verder helpen!

Op heel veel plaatsen accepteren ze ook gewoon euro’s, maar wel met een koers waar de Egyptenaren snel beter van zullen worden. Afdingen is normaal in Egypte. De prijzen die worden gevraagd zijn niet hoog, maar een beetje afdingen lukt altijd wel. In principe moet je niet snel meer betalen dan de helft van wat wordt gevraagd.

Wanneer u in wat minder toeristische plaatsen komt is er geen mogelijkheid tot het pinnen van geld. Het is ook makkelijker wanneer u op dit moment gewoon Ponden bij u heeft omdat dit veel makkelijk is dan betalen in Euro’s.

Scroll naar boven