Onderwatercamera

Wanneer je aan het snorkelen en duiken bent is het heel erg leuk om foto’s te maken van de schitterende onderwaterwereld. Maar wat voor een soort camera heb je nou eigenlijk nodig om in de Rode Zee deze foto’s te kunnen maken? Dat hebben we hier een beetje geprobeerd uit te leggen.

Om te snorkelen kan je heel erg goed weggooi camera’s gebruiken wanneer je het ziet als een leuk aandenken voor thuis. Deze camera’s zijn er in meerdere soorten te krijgen. Ten eerste met en zonder flits. Vaak worden de foto’s die met flits zijn genomen een stuk mooier op het gebied van de kleuren. Eigenlijk raden we altijd aan om een camera met flits te nemen. Een tweede belangrijk punt is de diepte die de camera aankan. Sommige weggooi camera’s kunnen tot slechts twee meter diepte. Wanneer je toch dieper komt met snorkelen (wat veel mensen regelmatig doen d.m.v. een hoekduik naar de bodem) heb je kans dat er water in je toestel loopt, of dat je foto’s door de druk van het water rare vormen aannemen. Wij raden hiervoor aan een camera te nemen die tot een diepte van ongeveer 5 meter nog steeds kwaliteit foto’s maakt. De kosten van zo’n camera zijn ongeveer 10 tot 15 euro in Nederland. Ze zijn te kopen bij onder andere fotowinkels, maar ook bij Blokker en het Kruidvat. Deze laatste twee zaken stunten nog wel eens met de prijzen zodat je voor slecht 5 euro al een goede camera hebt.

Wanneer u van plan bent om te gaan duiken dan zult u heel andere camera’s nodig hebben. Voor een introductieduik (deze gaat meestal niet dieper dan 10mtr) is een weggooi camera die 10 meter diepte aan kan geen probleem. Wanneer u een meer ervaren duiken bent zult u in Egypte al snel op dieptes uitkomen die onder de 20 meter liggen. Tegen dit soort dieptes zijn de weggooi camera’s niet meer bestand. In sommige duikcentra kunt u camera’s lenen die een stuk dieper onder water kunnen. Dit zijn vaak normale camera’s met een speciaal onderwaterhuis. De kosten voor één duik om de camera te huren zijn ongeveer 10 euro ex. ontwikkelingskosten.

Als u van plan bent om vaker opnames onder water te maken kunt u ook nog kijken naar zelf iets kopen. Een normaal toesten incl. onderwaterhuis is al te koop vanaf 150 euro. Een digitale camera incl. onderwaterhuis is al te koop van 450 euro. U kunt natuurlijk ook kijken naar een onderwaterhuis voor een camera die u op dit moment al heeft, dit moet echter wel van exact hetzelfde type zijn als dat van uw camera.

Scroll naar boven