Vaccinaties

De informatie die hieronder wordt weergegeven geldt voor het land Egypte in het algemeen. U kunt voor alle het best dezelfde regels hanteren voor Hurghada. Deze informatie komt van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering en wordt regelmatig vernieuwd en gecontroleerd.

In het algemeen gelden de volgende adviezen volgens de Landenlijst LCR. Bij reizigers met GEZONDHEIDSPROBLEMEN of bij LANGE REIZEN is een gespecialiseerd advies van belang!

VACCINATIES:

  • Als men UIT een gele koorts gebied komt is gele koorts vaccinatie verplicht.
  • Een DTP-vaccinatie wordt aanbevolen
  • Bescherming tegen Hepatitis A wordt aanbevolen.

MALARIAGEBIEDEN:
Bescherming tegen muggenbeten is altijd belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.

EGYPTE:
In de maanden 6 t/m 10 komt malaria voor. Goede anti-muggen maatregelen in verband met malaria zijn extra belangrijk voor een deel van de reizigers

LET OP! De aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en anti-malariamaatregelen nodig zijn. U moet zich persoonlijk laten adviseren over de maatregelen die voor uw reis belangrijk zijn.

 

Scroll naar boven